Dag beste en aandachtige bezoeker van deze site

Als artistiek ambachtsman is het sinds vele jaren mijn grote passie om werken te maken met een verhaal en een functie. Wat altijd weer opvalt in die werken: ik maak graag en vol overgave gebruik van kleur, structuur, reliëf.

In 2012 nam ik deel aan een UWV-Kunstcongres en maakte daar kennis met de Stichting KUBES. KUBES zet zich in voor kunst en cultuur gemaakt door en bestemd voor slechtzienden en blinden. Kunst en cultuur zijn natuurlijk ook een groot plezier voor de goedziende mens.
Op dat moment werd ik me meer bewust van mijn werkmethode. Mijn gebruik van reliëf maakt mijn werken beter zichtbaar, maar ook: tastbaar. Geen wonder eigenlijk: ik zie zelf ook slecht. Bij KUBES was en is men zeer enthousiast over mijn werken en als gevolg daarvan kreeg ik een prachtig podium in een heus museum.

Sindsdien vervaardig ik alleen werken, die in eerste instantie voelbaar/tastbaar zijn. Het worden “voelobjecten” genoemd, maar heel vaak kan de ziende wereld er gerust een kunstbegerig oog op laten vallen.

Graag wil ik me blijven ontwikkelen als maker van ambachtelijke en kunstzinnige objecten. Al dit werk is alleen maar mogelijk dankzij de begeleiding van Marieke Cobelens. Haar grote kennis als kunsthistoricus is voor mij de basis van enorm veel. Daarom begint mijn werknaam met haar initialen. Mijn tweede voornaam is Laurens en in combinatie wordt het dus McLaurens.

Het zou meer dan fijn zijn als u mijn werken wilt volgen in hun ontwikkeling binnen concept en toegepaste kunst. Het is goed denkbaar, dat een voelobject u dermate aanspreekt, dat u in het bezit zou willen komen van het werk. Al uw wensen leiden tot overleg en de kans op een wederzijds aangename deal is groot.

Een suggestie, die wellicht bruikbaar is: indien uw budget dat toelaat, zou u een blinde of slechtziende persoon een groot plezier kunnen doen met een voelobject als geschenk. De dankbaarheid zal voelbaar zijn.
Indien mogelijk kan de goedziende wereld een giclée (een kunstafdruk van de allerhoogste kwaliteit met speciale inkten op speciaal papier) van mijn werk verwachten.

Een vriendelijke, vrolijke en vreedzame groet en wellicht tot …… nou, ja.

McLaurens

Scroll naar boven