Lichtpunten – Een Verhaal van Kracht en Positiviteit

In de tweede helft van de jaren zeventig werd ik geconfronteerd met een realiteit die niemand wil ondergaan: een langdurige ziekenhuisopname met als vermoedelijke diagnose een levensbedreigende aandoening in het hoofd. (Alle uitspraken van medici beginnen met “waarschijnlijk”.) Om ergere problemen hieromtrent te voorkomen werd een drain geplaatst. Er viel een schaduw over mijn leven. Na talloze controles en MRI-scans nam ik een besluit, een keuze om mijn levenspad anders te bewandelen. Ik ontdekte mijn eigen lichtpunten.

Lichtpunten bepaal je zelf. Je creëert (meestal gratis) de momenten die jouw leven transformeren tot een aaneenschakeling van energie.

Mijn levensfilosofie werd mijn kunst, een tastbaar symbool van lichtpunten. Het creëren van dit kunstwerk werd meer dan een passie; het werd een uiting van mijn overtuiging dat lichtpunten niet alleen kunnen worden gevonden, maar ook kunnen worden gecultiveerd en gedeeld.

Ik geloof in de kracht van creativiteit en fantasie om deze lichtpunten te wekken, zelfs in de meest eenvoudige handelingen. Het ontbijt, met de eerste (en enige) kop koffie van de dag, een glaasje wijn in de namiddag en – heel soms – een mooi televisiemoment. Elk moment kan een lichtpunt zijn dat ons pad verlicht.
In 2019 begon ik met het creëren van mijn kunstwerk, getiteld “Moeder aller Lichtpunten.” Met elke penseelstreek en elk detail bracht ik mijn overtuiging over, dat zelfs in de donkerste tijden lichtpunten te vinden zijn als we ons hart openstellen voor de schoonheid en eenvoud om ons heen.

Mijn kunst is niet slechts een visuele ervaring; het is een reis door licht en donker, een herinnering aan de kracht van positiviteit. Als donateur van de Stichting KUBES, een organisatie die kunst en cultuur brengt aan mensen met een visuele beperking, voel ik me verplicht mijn lichtpuntfilosofie te delen.
Want zoals ik opgewekt en positief door mijn dagen ga, met een gevoel van vreugde en energie, ben ik ervan overtuigd dat het cultiveren van lichtpunten niet enkel mijn kunstwerk verrijkt, maar mijn leven als geheel. Dit is mijn boodschap, mijn kunst en mijn levenswerk – een verhaal van kracht, veerkracht en het belang van het vinden van licht in de duisternis.

McLaurens
Scroll naar boven