GERAAKT 2016

GERAAKT 2016

RAAK Stimuleringsprijs

Op donderdag 17 november werd in het Van Abbe Museum in Eindhoven voor de eerste keer de RAAK Stimuleringsprijs uitgereikt door mevrouw Marjan Hammersma, secretaris-generaal bij het Ministerie van OC&W. De RAAK-Stimuleringsprijs is een samenwerking tussen het Oogfonds (oogfonds.nl), Dedicon (www.dedicon.nl) en het Van Abbe Museum (vanabbemuseum.nl) en heeft ten doel om musea te stimuleren (een deel van) de collectie toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden.

Museum Beelden aan Zee
Museum Beelden aan Zee
De prijs – een prachtige sculptuur en € 10.000,- – ging naar Museum Beelden aan Zee.

Voelenpluskijken

Het was een enorme eer om mijn object voelenpluskijken daar in het Van Abbe Museum te zien hangen en te ervaren hoe blinden en slechtzienden zich lieten raken door mijn wandreliëf te bevoelen.

Het is goed om te weten dat er op zondagmiddag 20 november as. tussen 14:00 en 16:00 uur een rondleiding op zaal bij de kunstwerken in de tentoonstelling Geraakt zal zijn, waarbij er een gesprek plaatsvindt tussen de visueel gehandicapte kunstenaars en het publiek. Daarbij is er gelegenheid voor de kunstenaars om eventuele vragen te beantwoorden. Ik zal die zondag een van de kunstenaars zijn die iets meer over mijn achtergrond en werk mag vertellen.
Op de twee zondagen daarna zullen eveneens tussen 14:00 en 16:00 uur rondleidingen zijn.
Het is goed om u van tevoren aan te melden!

FOTO’S: MARCEL DE BUCK

Publiciteit

Gelukkig heeft de tentoonstelling Geraakt in het Van Abbe Museum redelijk wat publiciteit gegenereerd. Achter onderstaande links kunt u hiervan een selectie bekijken.

Omroep Brabant
Eindhovens Dagblad
Special Arts
This is Eindhoven
KimBols
Studio 040
evensi
Museumactueel
Museumactueel

facebook