Exposities

Expositie VOEL!

Vergeet je ogen en beleef de kunst.

Op deze expositie waren o.a. mijn werken “Voelenpluskijken”, “Pyrabol” en “Schiedam voelt goed” te zien zijn.

Deze expositie was iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 20 oktober t/m 17 november 2019 van 13:00 – 17:00 uur in Schiedam.
Adres: Boterstraat 81, 3111 NB Schiedam.

Exposanten:
Mirjam Boomert – textiele werkvormen, gedichten
Romina Ciaffi – installatie
McLaurens – voelobjecten
Kayleigh Smetsers – installatie
Rob van der Ven – objecten en installaties


De kunst van het anders zien

Tussen 27 februari en 27 mei 2018 organiseerde de Stichting KUBES – ter gelegenheid van haar 30-jarig bestaan – de expositie De kunst van het anders zien – kunst van blinden en slechtzienden. Op deze expositie waren ook drie objecten van McLaurens te zien en te bevoelen.

De stilte is aanraakbaar
probeer het maar eens
u zult er blij van worden

McLaurens
Stevig Stukje Stilte – I
Diverse materialen
Gemengde techniek


Affordable Art Fair

Tussen 2 en 5 november 2017 was het werk van McLaurens te bezichtigen (en te koop) in de stand van Galerie Nummer40 op de Affordable Art Fair in Amsterdam.

McLaurens in gesprek met Jeroen Krak van Galerie40.

Antwerp Art Fair

Galerie Nummer40 was – met o.a. het werk van McLaurens –
aanwezig op de Antwerp Art Fair van 5 – 8 oktober 2017.


GERAAKT 2017

RAAK Stimuleringsprijs

Op maandagmiddag 11 september 2017 werd in Museum Beelden aan Zee (de winnaar van 2016) de RAAK Stimuleringsprijs 2017 uitgereikt.
Met de RAAK Stimuleringsprijs worden musea gestimuleerd om hun collectie toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. De prijs is een initiatief van het Oogfonds , het Van Abbe Museum en Stichting Dedicon en wordt ondersteund door verschillende fondsen.

Voor het eerst ontvingen alle drie de finalisten een geldprijs om hun collectie toegankelijk(er) te maken voor visueel gehandicapten. Museum Boymans van Beuningen was de winnaar van een geldbedrag van € 25.000, het Utrechtse Museum Speelklok ging naar huis met een cheque van € 10.000 en het Tropenmuseum in Amsterdam ontving € 5.000.

Naast het geldbedrag ontvingen alle finalisten reliëftekeningen en kennis van een specialist over het toegankelijk maken van een collectie. De bij de eerste prijs behorende trofee werd gemaakt door McLaurens.

1e plaats RAAK Stimuleringsprijs 2017Mede door het winnen van de RAAK stimuleringsprijs in 2017 heeft Museum Boijmans Van Beuningen zich intensief kunnen verdiepen in de mogelijkheden voor rondleidingen voor blinden en slechtzienden.

Om het museum voor deze doelgroepen toegankelijk te maken, presenteert Museum Boijmans Van Beuningen vanaf 15 mei 2018 twee bijzondere programma’s:
Ongehoord Boijmans en Ongezien Boijmans.

Museum Speelklok bemachtigde de tweede plaats en ontving daarmee een bijbehorend
geldbedrag van € 10.000. Met het behalen van de tweede plaats kan een ontzettend mooi begin gemaakt worden met het realiseren van het programma Tastbare Muziek voor blinden en slechtzienden.

Het Tropenmuseum – winnaar van de 3e prijs – ontwikkelt een belevingsroute in
samenwerking met en voor mensen met een visuele beperking waarin kennis wordt gemaakt met verhalen, geluiden, smaken en voorwerpen van over de hele wereld.


Art3F in Metz

Galerie Nummer40 exposeert en verkoopt regelmatig op de Europese kunstbeurzen.

Tussen 28 en 30 april 2017 waren zij – met het werk van McLaurens – te zien en bezoeken op de Art3F in Metz, waarvan onderstaand een kleine impressie.


GERAAKT 2016

RAAK Stimuleringsprijs

Op donderdag 17 november werd in het Van Abbe Museum in Eindhoven voor de eerste keer de RAAK Stimuleringsprijs uitgereikt door mevrouw Marjan Hammersma, secretaris-generaal bij het Ministerie van OC&W. De RAAK-Stimuleringsprijs is een samenwerking tussen het Oogfonds (oogfonds.nl), Dedicon (www.dedicon.nl) en het Van Abbe Museum (vanabbemuseum.nl) en heeft ten doel om musea te stimuleren (een deel van) de collectie toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden.

Museum Beelden aan Zee
Museum Beelden aan Zee

De prijs – een prachtige sculptuur en € 10.000,- – ging naar Museum Beelden aan Zee.

Voelenpluskijken

Het was een enorme eer om mijn object voelenpluskijken daar in het Van Abbe Museum te zien hangen en te ervaren hoe blinden en slechtzienden zich lieten raken door mijn wandreliëf te bevoelen.

Het is goed om te weten dat er op zondagmiddag 20 november as. tussen 14:00 en 16:00 uur een rondleiding op zaal bij de kunstwerken in de tentoonstelling Geraakt zal zijn, waarbij er een gesprek plaatsvindt tussen de visueel gehandicapte kunstenaars en het publiek. Daarbij is er gelegenheid voor de kunstenaars om eventuele vragen te beantwoorden. Ik zal die zondag een van de kunstenaars zijn die iets meer over mijn achtergrond en werk mag vertellen.
Op de twee zondagen daarna zullen eveneens tussen 14:00 en 16:00 uur rondleidingen zijn.
Het is goed om u van tevoren aan te melden!

FOTO’S: MARCEL DE BUCK

Publiciteit

Gelukkig heeft de tentoonstelling Geraakt in het Van Abbe Museum redelijk wat publiciteit gegenereerd. Achter onderstaande links kunt u hiervan een selectie bekijken.

Omroep Brabant
Eindhovens Dagblad
Special Arts
This is Eindhoven
KimBols
Studio 040
evensi
Museumactueel
Museumactueel

facebook